11 + 1 GRATIS Les Jamelles Sauvignon Blanc

Soort Wit
Land Frankrijk
Druivensoort Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 8,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 11 + 1 GRATIS Les Jamelles Sauvignon Blanc

Rijke droge ingetogen wijn met  aroma`s van limoen, kruisbessen,  limoen en wat mineralen. Frisse rijke smaak met gezonde zuren. Klein bittertje in de afdronk. Goede balans.

Wijnhuis: 11 + 1 GRATIS Les Jamelles Sauvignon Blanc

Catherine en Laurent Deluanay, wiens roots in de Bourgogne liggen, maken sinds 1991 samen de wijnen van wijnhuis Les Jamelles. In de Zuid-Franse regio Languedoc beheren deze gepassioneerde wijnmakers een wijndomein in Marseillette, een dorpje dichtbij Carcassonne. Catherine begeleidt verschillende lokale producenten met wie ze een langdurig partnerschap onderhoudt. Het heeft jaren geduurd voordat ze de beste terroirs voor elke druivensoort in de Languedoc gevonden hadden. Vervolgens moesten ze de verschillende producenten overtuigen om samen te werken en karaktervolle, gebalanceerde en complexe wijnen te maken die druif-typisch moesten zijn. Catherine Deluanay is een van de weinige vrouwen die als wijnmaker werkt.

Het geheim van de hoge kwaliteit schuilt in de rijke verscheidenheid van terroirs; sommige zorgen voor fruit, andere voor structuur en rondheid en weer andere voor frisheid. De druiven worden zo mogelijk bij de producenten gevinifieerd onder het toeziend oog en onder supervisie van Catherine en haar team. Er wordt zo gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten om de kenmerken van elke wijn en iedere jaargang zoveel mogelijk te behouden. Als de wijnen zijn geouderd worden de definitieve blends door haarzelf bepaald met als doel de diversiteit van het terroir behouden. Een authentieke collectie van grote klassiekers met daarbij ook verrassende lokale variëteiten die de ontdekking zeker waard zijn zoals de Chardonnay en de Grenache.

Catherine Deluanay van wijnhuis Les Jamelles:

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 11 + 1 GRATIS Les Jamelles Sauvignon Blanc

Producent:
Les Jamelles
Artikelnummer:
3511005
Soort:
Wit
Land:
Frankrijk
Regio:
Languedoc
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Inhoud (in L):
0.75
Houdbaar tot/met:
3 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
Kurk
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
12
Classificatie:
I.G.P. Pays d`Oc
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
Visgerechten schelpdieren schaaldieren asperges en salades
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
Sauvignon Blanc

Recent bekeken