11 + 1 GRATIS Sangiovese d Abruzze - Caldora

Soort Rood
Land Italiƫ
Druivensoort Sangiovese
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 7,25

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 11 + 1 GRATIS Sangiovese d Abruzze - Caldora

De Sangiovese is een bijzonder toegankelijke wijn met aardbeien, kersen en een hint van cederhout. Deze Italiaanse rode wijn laat zich goed combineren met vleesgerechten maar bijvoorbeeld ook met pasta, zoals lasagna en spaghetti. Ongecompliceerd lekker!

De Sangiovese d'Abruzze is afkomstig van een coöperatie in Abruzzo van 800 boeren welke onder meer beschikt over een hypermoderne kelder, een technisch team met twee fulltime wijngaardmanagers en wijnmakers met een uitstekend gevoel voor een moderne, lekkere wijn, gemengd met traditie en originaliteit.

De coöperatie hanteert strikte regels om zo aantrekkelijke wijnen van hoge kwaliteit te kunnen produceren.  Een voorbeeld hiervan is dat boeren naargelang kwaliteit betaald krijgen in plaats van de hoeveelheid druiven die zij produceren. Men werkt ook met voormalige probleemjongeren en verslaafden uit Napels, die hier het vak leren.

Deze heerlijke Italiaanse rode wijn is nu gemakkelijk en voordelig online te bestellen in onze webshop!

Wijnhuis: 11 + 1 GRATIS Sangiovese d Abruzze - Caldora

De Caldora groep bestaat uit 800 producenten uit de Abruzze, een regio in midden Italïe en is toonaangevend in dit gedeelte van Italië. De Caldora groep is een van de grootste coöperatieve wijnbedrijven in de Abruzzen. De coöperatie hanteert strikte regels om zo aantrekkelijk mogelijke wijnen van hoge kwaliteit te kunnen produceren. Het geheim van het bedrijf zit hem onder andere in het unieke klimaat rond Ortona: enerzijds de invloed van de Adriatische zee en aan de andere kant twee van de hoogste bergtoppen (Gran Sasso en de Maiella, beide 3.000m hoog) van de Apennijnen. 

Kwaliteit staat voorop in dit bedrijf. Daarnaast gaan traditie en innovatie er hand in hand. Kenmerkend is ook dat de aangesloten producenten niet per kilogram, maar naar de kwaliteit van de druiven betaald krijgen. Het is dus voor te stellen dat deze manier van werken voor een enorme kwaliteitsimpuls zorgt. 

Bovendien steunt Caldora ideële projecten voor ontspoorde jongeren in de regio.

Traditie en Innovatie:

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 11 + 1 GRATIS Sangiovese d Abruzze - Caldora

Producent:
Caldora
Artikelnummer:
6811002
Soort:
Rood
Land:
Italiƫ
Regio:
Abruzze
Druivensoort:
Sangiovese
Inhoud (in L):
0.75
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
16
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
IGT Abruzze
Smaaktype:
zacht en soepel
Drinken bij:
Maaltijd
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
sangiovese

Recent bekeken