swipe
Ardbeg Corryvreckan

Ardbeg Corryvreckan - 57,1%

Soort -
Land Schotland
Druivensoort -
Inhoud -
Meer kenmerken

€ 79,95

Levertijd:

-

Het verhaal van Ardbeg Corryvreckan - 57,1%

“The untamed spirit of Islay”

Ten noorden van Islay en Jura bevindt zich ’s werelds op twee na grootste draaikolk, de beroemde (of beruchte) Corryvreckan. Onze Keltische voorouders kenden het als de ‘schoot van alle creatie’. Tegenwoordig is deze ziedende heksenketel vernoemd naar de dappere Vikingprins Breacan die hier ten onder ging bij het bewijzen van zijn toewijding aan de dochter van de Lord of the Isles.
De kern van Corryvreckan is gerijpt op nieuw Frans eikenhout. Deze kruidige, zoete verleidelijke tonen mengen zich zeer goed met de Ardbeg Ten Years Old, gerijpt op ex-bourbon vaten.

Kleur: Diep amber

Geur: Intens en krachtig. In eerste instantie trekt de diepe en wilde kracht van de Corryvreckan volledig de aandacht. Geteerd touw en lijnzaadolie komen diep vanuit het binnenste van de draaikolk omhoog. Een samensmelting van wasachtige donkere chocolade, warme zwarte bessen en muscovadosuiker hebben een betoverende kracht met een explosie van kersen en pijnboomnaalden.

Met water komen aroma´s vrij van met cayennepeper gekruid vlees en oester in hete tabasco, pittig zeewier, gerookte bacon en een hint van zoete vanille, kruidnagel en bosbessen.

Smaak: Proef de geheimzinnige diepten van Corryvreckan. Diepe, peperige smaken bombarderen het smaakpalet met intense smaken en texturen. Stevig, gepeperd vlees met de ‘bite’ van knapperig zeewier laat zich als eerste proeven, gevolgd door een mondvol donkere, stroperige espresso, rijke donkere vruchten en bittere amandelen.Wanneer de smaak zich verdiept ‘drogen’ steranijs en notenhout het palet uit voor de verrassende krijtachtige smaak van viooltjes.

Finish: Lang, diep en blijvend krachtig in de afwerking met zwarte teerachtige koffie, in chocola gedoopte kersen en hete pepersaus. De nasmeulende herinnering aan de geheimzinnige en gedurfde reis in de Corryvreckan.

Smaakprofiel

 

Productkenmerken Ardbeg Corryvreckan - 57,1%

Producent:
Ardbeg
Artikelnummer:
281
Land:
Schotland
Regio:
Islay
Alcoholpercentage:
57.1
Inhoud (cl):
70
Leeftijd:
9
Bottelaars:
Eigen distilleerderij

Recent bekeken