swipe
ardbeg uigeadail

Ardbeg Uigeadail - 54,2%

Soort -
Land Schotland
Druivensoort -
Inhoud -
Meer kenmerken

€€ 525,00 € 450,00

Levertijd:

-

Het verhaal van Ardbeg Uigeadail - 54,2%

“As deep and mysterious as the loch”

Ardbeg Uigeadail (Gaelisch voor ‘donker en mysterieus’) is vernoemd naar het meer op het terrein van de distilleerderij waaruit Ardbeg haar turfrijke water betrekt dat zo belangrijk is in het distilleerproces. Ardbeg Uigeadail is een “vatted malt” en heeft dus geen leeftijdsaanduiding. De Distillery Manager gebruikt diverse Ardbeg malts van verschillende leeftijden. De gebruikte malts zijn deels gerijpt op ex-Bourbon en deels op ex-Sherry vaten. Bij de samenstelling wordt nauwgezet een specifiek geur- en smaakprofiel aangehouden dat kenmerkend is voor Ardbeg Uigeadail.

Kleur: Donker gebronsd goud

Aroma: Rijk en zwaar met rokerige aroma’s. Deze expressie van Ardbeg is zowel intens van smaak als perfect geïntegreerd. Het initiële aroma is een aantrekkelijke mix van warme Christmas cake, walnotenolie en viooltjes, vermengd met de frisheid van de oceaan en dennennaalden. Een smeulend kolenvuurtje en de geur van geolied leer brengt warmte en de zoetheid van toffee en chocoladerozijnen balanceert de rokerigheid.
Met water neemt de intensiteit van de rook toe en ruik je een vleugje motorolie. Bessen, warme banaan en walnotenbrood vergezellen de geur van mokka-espresso,

Smaak: De smaak is in eerste instantie zoet als een Christmas cake maar krijgt tegenwicht van een rokerig-kruidige uitbarsting van winterse specerijen, met honing geglaceerd gerookt voedsel en taaie karamel. De diepe tonen van rook vullen in golven de mond zoals een goede Montecristo sigaar.

Finish: Bijzonder lang en tastbaar met treuzelende tonen van rozijnen en mokka. De rijke aromatische rook maakt het een perfect geïntegreerde finish.

Smaakprofiel

 

Productkenmerken Ardbeg Uigeadail - 54,2%

Producent:
Ardbeg
Artikelnummer:
283
Land:
Schotland
Regio:
Islay
Alcoholpercentage:
2
Inhoud (cl):
450
Leeftijd:
10
Bottelaars:
Eigen distilleerderij

Recent bekeken