swipe
auchnagie-whisky-lost-distillery

Auchnagie Whisky - The Lost Distillery Company - 46,0%

Soort -
Land Schotland
Druivensoort -
Inhoud -
Meer kenmerken

€ 63,95

Levertijd:

-

Het verhaal van Auchnagie Whisky - The Lost Distillery Company - 46,0%

Lost Distillery Company

In de afgelopen eeuw zijn bijna 100 Schotse distilleerderijen gesloten en de door deze distilleerderijen geproduceerde whiskies voorgoed verdwenen….Tot nu.

De Lost Distillery Company is een onafhankelijk, Schots bedrijf wat whisky wil maken welke smaakt naar de whisky zoals deze werd geproduceerd door legendarische, lang geleden gesloten distilleerderijen.

Aan de hand van historische boeken en archieven van onder meer lang geleden gesloten distilleerderijen en onder leiding van professor Michael Moss van de universiteit van Glasgow worden de belangrijkste componenten die het originele karakter van de betreffende distilleerderij naar voren brachten, terug gehaald.

Inmiddels zijn enkele lang geleden gesloten distilleerderijen weer nieuw leven ingeblazen: de Auchnagie distilleerderij (in productie van 1812 tot 1911) is daar een van. Daarnaast hebben we ook nieuwe bottelingen van de Stratheden distilleerderij (in productie van 1829 tot 1926) en de Gerston distilleerderij (in productie van 1796 tot 1882).

Onder deze namen (Auchnagie, Stratheden en Gerston zijn een drietal NAS (no age statement) whiskies gebotteld op 46%. Verrassende, mooie whiskies die smaken naar “long-lost wonders”. Het ontdekken zeker waard!

 


 

Smaakprofiel

 

Productkenmerken Auchnagie Whisky - The Lost Distillery Company - 46,0%

Artikelnummer:
321
Land:
Schotland
Alcoholpercentage:
46
Leeftijd:
NAS

Recent bekeken