Beaujolais Villages - Potel-Aviron

Soort Rood
Land Frankrijk
Druivensoort Gamay
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 8,95

Levertijd:

-

Het verhaal van Beaujolais Villages - Potel-Aviron

Rode bessen, frambozen en bloemen. Helder en verfrissende wijn. Deze Franse wijn kunt u het beste licht gekoeld schenken. Bio dynamisch.

Tja, wat valt hier nog over te zeggen. Als één van de meest talentvolle wijnmakers in de Bourgogne (Nicolas Potel) samen gaat werken met één van de bezitters van de belangrijkste terroirs in de Beaujolais dan moet het resultaat wel meer dan geweldig zijn. En dat proef je. Wat kan Beaujolais toch lekker zijn!

Bestel deze Beaujolais Villages nu gemakkelijk en voordelig online!

Wijnhuis: Beaujolais Villages - Potel-Aviron

Wijnhuis Potel Aviron is het resultaat van de geslaagde samenwerking tussen Nicolas Potel en Stéphane Aviron, wijnmaker en vrienden in de Beaujolais. Hun taken zijn verdeeld. Potel, eigenaar van het Bourgogne huis Domaine de Bellène, doet de verkoop. Aviron voedt de wijnen op die hij van bevriende relaties koopt. Hij weet exact wie de beste percelen heeft waar de beste druiven hangen. De wijnen worden op klassieke wijze gemaakt op grote eiken voeders en op (gedeeltelijk) nieuwe fusten. 

In tegenstelling tot de meeste Beaujolais worden hier wijnen gemaakt die gerust tot 10 jaar kunnen liggen. Bewijs hiervoor kregen we bij een bezoekje in 2011 waar een fles Juliénas 1997 uit de kelder open werd getrokken. Deze was nog perfect! In goede jaren neigen de cru's van Potel Aviron in diepgang en complexiteit naar Bourgognes of naar Rhône wijnen. Wij hebben voor u de heldere, verfrissende beaujolais villages!

Nicolas Potel en Stéphane Aviron, eigenaars van wijnhuis Potel Aviron:

Smaakprofiel

 

Productkenmerken Beaujolais Villages - Potel-Aviron

Producent:
Potel-Aviron
Artikelnummer:
pa-01
Soort:
Rood
Land:
Frankrijk
Druivensoort:
Gamay
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2015
Houdbaar tot/met:
2018
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
13
Alcoholpercentage:
12.5
Smaaktype:
licht en fruitig

Recent bekeken