2016 Bründlmayer Grüner Veltliner Berg Vogelsang

Soort Wit
Land Oostenrijk
Druivensoort Grüner veltliner
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 23,50

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2016 Bründlmayer Grüner Veltliner Berg Vogelsang

Zoals de naam al zegt zijn de druiven afkomstig van de wijngaard `Berg Vogelsang` gelegen aan de Loiserberg in Langenlois. De wijngaard is vernoemd naar de verschillende soorten vogels die zich daar genesteld hebben. Deze wijn kenmerkt zich door een hoog mineralig karakter door de aanwezige bodemstructuur. De neus doet denken aan bloemenhoning, meloen en citrus .Geniet van de levendigheid van de wijn. De smaak is kraakhelder met pakkende zuren en kruidigheid maar vooral zuivere fruitnuances met een adembenemende afdronk.

De druiven voor deze Berg Vogelsang worden relatief laat en rijp geplukt (niet overrijp). Gisting vindt plaats in roestvrijstaal bij 15-20°C waarna afhankelijk van de jaargang, enkele maanden lagering òf in roestvrijstaal òf in grote houten vaten plaats vindt. De wijn wordt relatief snel op fles gebracht om optimale frisheid te bewaren en juist op het moment dat de aanwezige zuren hun agressiviteit verloren hebben.

de kelder van Bründlmayerwijngaard Bründlmayer

Wijnhuis: 2016 Bründlmayer Grüner Veltliner Berg Vogelsang

Wijnhuis Bründlmayer is gelegen in Langenlois, ongeveer 70 km ten noord-westen van Wenen, stroomopwaarts langs de Donau in de Neder-Oostenrijkse Kamp Valley. De beboste heuvels van de Waldviertel beschermen de wijngaarden tegen de koude noord-westelijke winden. Gedurende de dag verwarmt de zon de steenachtige terrassen, terwijl 's nachts de frisse, geurige boslucht via Kamp Valley door Langenlois stroomt. De wijnen worden gekenmerkt door een combinatie van warme dagen en koele nachten en de geologische en klimatologische diversiteit van de wijngaarden.

Sinds 1980 beheert de heer Bründlmayer samen met zijn familie de wijnmakerij. De familieleden en de toegewijde medewerkers besteden veel zorg en aandacht aan de vinificatie van de met de handgeplukte druiven. Bründlmayer zorgt ervoor dat zijn wijnstokken net iets hoger dan het maaiveld komen zodat de druiven kunnen profiteren van de bodemwarmte, maar hoog genoeg zijn om niet bespat te worden met natte grond tijdens onweersbuien. 

Bründlmayer beschikt over de beste wijngaarden in Langenlois in onder andere de beroemde Berg Vogelsang (bekend om zijn grote populatie vogels), de Loiserberg en Lamm. De internationale pers beschouwt hem als één van de beste wijnmakers in Oostenrijk. Hij is al vele malen in de prijzen gevallen en verkozen tot "wijnmaker van het jaar".

Behalve droog wit (wij hebben 2 selecties gemaakt) produceert hij ook rood, zoet en mousserend. 

Willi Bründlmayer temidden van zijn wijngaarden.

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2016 Bründlmayer Grüner Veltliner Berg Vogelsang

Producent:
Bründlmayer
Artikelnummer:
5511016
Soort:
Wit
Land:
Oostenrijk
Regio:
Kamptal
Druivensoort:
Grüner veltliner
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2016
Houdbaar tot/met:
4 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
schroefdop
Drinktemperatuur:
10
Alcoholpercentage:
12.5
Classificatie:
D.A.C. Kamptal
Smaaktype:
verfijnd en mineralig
Drinken bij:
Sushi
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
Grüner Veltliner

Recent bekeken