2016 Bründlmayer Grüner Veltliner L & T

Soort Wit
Land Oostenrijk
Druivensoort Grüner veltliner
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 12,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2016 Bründlmayer Grüner Veltliner L & T

De druiven zijn afkomstig van de hoger gelegen en koele wijngaarden in het Kamptal. De druiven rijpen hierdoor langzamer mede door de steenachtige bodem. Deze helder glanzende L & T (Leicht & Trocken) bezit een bijzondere licht karakter en heeft een delicate florale geur. De aanwezige aroma`s van citrusvruchten, perzik en witte peper geven deze wijn een aangename jeugdige smaak.

kaart van Oostenrijk

Wijnhuis: 2016 Bründlmayer Grüner Veltliner L & T

Wijnhuis Bründlmayer is gelegen in Langenlois, ongeveer 70 km ten noord-westen van Wenen, stroomopwaarts langs de Donau in de Neder-Oostenrijkse Kamp Valley. De beboste heuvels van de Waldviertel beschermen de wijngaarden tegen de koude noord-westelijke winden. Gedurende de dag verwarmt de zon de steenachtige terrassen, terwijl 's nachts de frisse, geurige boslucht via Kamp Valley door Langenlois stroomt. De wijnen worden gekenmerkt door een combinatie van warme dagen en koele nachten en de geologische en klimatologische diversiteit van de wijngaarden.

Sinds 1980 beheert de heer Bründlmayer samen met zijn familie de wijnmakerij. De familieleden en de toegewijde medewerkers besteden veel zorg en aandacht aan de vinificatie van de met de handgeplukte druiven. Bründlmayer zorgt ervoor dat zijn wijnstokken net iets hoger dan het maaiveld komen zodat de druiven kunnen profiteren van de bodemwarmte, maar hoog genoeg zijn om niet bespat te worden met natte grond tijdens onweersbuien. 

Bründlmayer beschikt over de beste wijngaarden in Langenlois in onder andere de beroemde Berg Vogelsang (bekend om zijn grote populatie vogels), de Loiserberg en Lamm. De internationale pers beschouwt hem als één van de beste wijnmakers in Oostenrijk. Hij is al vele malen in de prijzen gevallen en verkozen tot "wijnmaker van het jaar".

Behalve droog wit (wij hebben 2 selecties gemaakt) produceert hij ook rood, zoet en mousserend.

Willi Bründlmayer temidden van zijn wijngaarden.

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2016 Bründlmayer Grüner Veltliner L & T

Producent:
Bründlmayer
Artikelnummer:
5511015
Soort:
Wit
Land:
Oostenrijk
Regio:
Niederösterreich
Druivensoort:
Grüner veltliner
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2016
Houdbaar tot/met:
2 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
schroefdop
Drinktemperatuur:
10
Alcoholpercentage:
11.5
Classificatie:
Niederösterreich
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
Koude voorgerechten
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
Grüner Veltliner

Recent bekeken