Cuvée Gastrovino Huiswijn Rood - liter

Soort Rood
Land Frankrijk
Druivensoort Grenache
Inhoud 1
Meer kenmerken

€ 5,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van Cuvée Gastrovino Huiswijn Rood - liter

De wijn ontwikkelt zich al mooi met zeer aangename aroma`s van rood- en zwart fruit en specerijen. De smaak is vol, zeer zacht, veel structuur en een vriendelijke romigheid met een lange afdronk. Een jonge stijl met een zuidelijk Rhône karakter!

Een wijn te benoemen tot huiswijn is best lastig. De wijn moet bepaalde eigenschappen hebben bijv. breed inzetbaar zijn aan tafel, plezierig drinkbaar voor `elke dag` maar ook een smaakmaker zijn voor uw bezoek en de prijs moet aantrekkelijk laag zijn. Een huiswijn moet niet gaan vervelen maar lekker blijven tot de laatste druppel . De uitstraling van onze huiswijnen (rood, wit en rosé)  in literflessen is vernieuwd maar blijft die van Hollandse nuchterheid; doe maar gewoon ... Een simpel etiket, geen capsule, natuurlijke kurk en een eenvoudige verpakking. De druiven in deze wijnen zijn op milieu vriendelijke wijze verbouwd zonder gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.De wijnen zijn onberispelijk, rijk aan smaak en zeer toegankelijk.

Wijnhuis: Cuvée Gastrovino Huiswijn Rood - liter

Hier komen de liters huiswijn Cuvée Gastrovino vandaan: Union des Vignerons des Côtes du Rhône (UVCDR). Deze coöperatie komt voort uit het in 1965 begonnen samenwerkingsverband  'Union des Vignerons des Caves Coopérarive du Sud de la Drôme', een paar jaar later kreeg de Union haar huidige naam. Toendertijd bestond de Union uit 6 coöperaties, vandaag de dag omvat de UVCDR 13 aangesloten coöperaties.

Een samenwerkingsverband van 13 coöperaties gevestigd in het hart van de Rhône - Tulette. Tulette is een dorp gelegen aan de 'Route des Vins'. Het dorp, met zijn 12e eeuwse stadsmuren, is volledig gewijd aan de wijngaarden. Tulette is met een aantal caves gelegen aan de toeristische route 'Route du Côtes du Rhone' temidden van de wijngaarden, alles staat in het teken van de wijn. De caves kunt u uiteraard bezoeken en u kunt er volop proeven. Door de enorme verscheidenheid in wijnen en stijlen kan hier exact de wijn gemaakt worden die wij onze klanten voor willen zetten. Ongecompliceerd lekker, met behoud van het karakter van de druiven en de streek.

Kortom een huiswijn voor elke dag! 

Smaakprofiel

 

Productkenmerken Cuvée Gastrovino Huiswijn Rood - liter

Producent:
union des vignerons des cotes du rhone
Artikelnummer:
3411024
Soort:
Rood
Land:
Frankrijk
Regio:
Rhone
Druivensoort:
Grenache
Inhoud (in L):
1
Oogstjaar:
2017
Houdbaar tot/met:
2 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
schroefdop
Drinktemperatuur:
16 - 18 c
Alcoholpercentage:
12.5
Classificatie:
Vin de France
Smaaktype:
zacht en soepel
Drinken bij:
geen vis
Levertijd:
1 a 2 werkdagen

Recent bekeken