Cuvee Gastrovino Huiswijn Rosé - liter

Soort Rosé
Land Frankrijk
Druivensoort Grenache
Inhoud 1
Meer kenmerken

€ 5,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van Cuvee Gastrovino Huiswijn Rosé - liter

Een zeer toegankelijk glas rosé door zijn frisse en fruitige tonen van aardbeien en frambozen. De ideale party-wijn!

Een wijn te benoemen tot huiswijn is best lastig. De wijn moet bepaalde eigenschappen hebben, bijv. breed inzetbaar zijn aan tafel, plezierig drinkbaar voor `elke dag` maar ook een smaakmaker zijn voor uw bezoek en de prijs moet aantrekkelijk laag zijn. Een huiswijn moet niet gaan vervelen maar lekker blijven tot de laatste druppel . De uitstraling van onze huiswijnen in literflessen (rood, wit en rosé)  is vernieuwd maar blijft die van Hollandse nuchterheid; doe maar gewoon ... Een simpel etiket, geen capsule, natuurlijke kurk en een eenvoudige verpakking. De druiven in deze wijnen zijn op milieu vriendelijke wijze verbouwd zonder gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.De wijnen zijn onberispelijk, rijk aan smaak en zeer toegankelijk.

Wijnhuis: Cuvee Gastrovino Huiswijn Rosé - liter

Hier komen de liters huiswijn Cuvée Gastrovino vandaan: Union des Vignerons des Côtes du Rhône (UVCDR). Deze coöperatie komt voort uit het in 1965 begonnen samenwerkingsverband  'Union des Vignerons des Caves Coopérarive du Sud de la Drôme', een paar jaar later kreeg de Union haar huidige naam. Toendertijd bestond de Union uit 6 coöperaties, vandaag de dag omvat de UVCDR 13 aangesloten coöperaties.

Een samenwerkingsverband van 13 coöperaties gevestigd in het hart van de Rhône - Tulette. Tulette is een dorp gelegen aan de 'Route des Vins'. Het dorp, met zijn 12e eeuwse stadsmuren, is volledig gewijd aan de wijngaarden. Tulette is met een aantal caves gelegen aan de toeristische route 'Route du Côtes du Rhone' temidden van de wijngaarden, alles staat in het teken van de wijn. De caves kunt u uiteraard bezoeken en u kunt er volop proeven. Door de enorme verscheidenheid in wijnen en stijlen kan hier exact de wijn gemaakt worden die wij onze klanten voor willen zetten. Ongecompliceerd lekker, met behoud van het karakter van de druiven en de streek. 

Kortom een huiswijn voor elke dag! 

Smaakprofiel

 

Productkenmerken Cuvee Gastrovino Huiswijn Rosé - liter

Producent:
union des vignerons des cotes du rhone
Artikelnummer:
3411023
Soort:
Rosé
Land:
Frankrijk
Regio:
Rhone
Druivensoort:
Grenache
Inhoud (in L):
1
Oogstjaar:
2017
Houdbaar tot/met:
2 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
Kurk
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
12.5
Classificatie:
Vin de France
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
terras lichte maaltijden
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
grenache cinsault syrah

Recent bekeken