2013 Pinot Gris Ehrhart

Soort Wit
Land Frankrijk
Druivensoort Pinot Gris
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 11,45

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2013 Pinot Gris Ehrhart


ammerschwihr

De legende dat de Pinot Gris druif oorspronkelijk meegebracht zou zijn door soldaten en edellieden ten tijde van het Oostenrijkse rijk uit Hongarije klopt niet. De druif komt uit de Bourgogne waar je hem af en toe nog tegen komt in wijngaarden in de Côte d'Or en in het departement Yonne.

De pinot Gris druif heeft een diepe stro-gele kleur met complexe aroma's van gedroogd fruit, abrikoos, honing en een lichte rokerigheid (nat kreupelhout!). Eenmaal in de mond weelderig en vrij veel body. Daar waar bij de maaltijd rood op zijn plaats is kan de witte Pinot Gris nog wel eens voor een oplossing zorgen.

Droge Pinot Gris past goed bij wit vlees en gevogelte. Licht zoet gaat de druif heel goed samen met de Oosterse keuken of bij foie gras.

Deze Pinot Gris van Ehrhart valt onder de droge wijnen. De Grand cru Pfersigberg (ook in ons assortiment) is van het licht zoete soort.

 

Wijnhuis: 2013 Pinot Gris Ehrhart

De wijngaarden van Henri Ehrhart in Ammerschwihr .  Al 7 generaties wordt hier al wijn gemaakt onder de naam Ehrhart. De beroemdste bezittingen liggen in de Grand Cru Kaefferkopf.
Naast de eigen bezittingen (7 ha.) functioneert Ehrhart ook als négociant. Dwz druiven van vaste contract leveranciers worden op verzoek door Ehrhart op fles gebracht. Ook hierin schuilt de klasse van dit bedrijf. Selectie en controle is hier van groot belang! Historie en vernieuwing gaan hier hand in hand. Er komen maar liefst 3,2 miljoen flessen jaarlijks uit de kelders van Ehrhart. Voor alle wijnen van ehrhart in het assortiment klik hier.

wijngaarden van Ehrhart

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2013 Pinot Gris Ehrhart

Producent:
Ehrhart
Artikelnummer:
292
Soort:
Wit
Land:
Frankrijk
Regio:
Alsace
Druivensoort:
Pinot Gris
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2013
Houdbaar tot/met:
2017
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
8 - 10 c
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
ac Alsace
Smaaktype:
verfijnd en complex
Drinken bij:
rijke visgerechten
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
Pinot Gris

Recent bekeken