2016 Koyle Costa Sauvignon Blanc

Soort Wit
Land Chili
Druivensoort Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 15,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2016 Koyle Costa Sauvignon Blanc

Deze werkelijk fantastische Sauvignon Blanc van Koyle komt uit de Paredones wijngaarden, aan de westkant van de Colchagua vallei slechts 9 km van de oceaan. De 'koude' Pacific brengt afkoeling in de wijngaard. Zeer bijzonder is dat wijnmaker Cristobal de druiven van drie verschillende terroirs apart èn op drie verschillende manieren vinifieert. Een deel gaat op roestvrij staal, een deel kort op hout en een deel in betonnen cuves. Dit verklaart de complexiteit in aroma's, frisheid en mineraliteit in elke fles Koyle Costa Sauvignon Blanc. 

De Paredones wijngaarden hebben een voor Chili uniek terroir. De ondergrond bestaat uit rode graniet en kwartsiet. Tel daarbij op de ultieme koelte van dit deel van de Colchagua vallei, 9 km van zee,en de ideale condities om een absolute topklasse Sauvignon te maken dienen zich aan.

Alleen een top wijnmaker haalt alles uit een top terroir. Cristobal Undurraga speelt het klaar. Deze wijn is zó fris, zó mineralig, zó 'grassig' en geurig, zó geschakeerd, zó prachtig in balans!

Als Chili dit soort koele 'Europese' witte wijnen gaat maken van de sauvignon blanc, dan zijn de wijnen uit Nieuw Zeeland geen partij. Maar zelfs de Loire instituten Sancerre en Pouilly-Fumé moeten gaan oppassen!

Bleekgele kleur. Prachtige ingetogen expressie in de neus met vers gemaaid gras, limoen en perzik, en een hint van honing. Geweldige, koele en 'krijtige' frisheid in de smaak met heerlijk fruit en sap. Zeer verfijnd, mooi droog met slechts 12,5% alcohol en een lange zuivere finale.

Verrukelijk bij schaal- en schelpdieren of witvis, bij niet te scherpe Oosterse gerechten, bij fris-rinsige jonge geitenkaas. Of, gewoon zó. Want genieten is het met deze diamant uit Chili !!

Wijnhuis: 2016 Koyle Costa Sauvignon Blanc

Viña Koyle is gestart in 2006 toen Alfonso Undurraga Mackenna samen met zijn zonen Alfonso, Max en Cristóbal, een zoektocht begon naar een nieuwe streek die kon voorzien in wijnen van hoge kwaliteit. Na een zoektocht door verschillende valleien en streken in Chili, kwamen ze terecht in een gebied van 1.000 hectare bij Los Lingues in het hogere gedeelte van de Colchagua vallei, op de uitlopers van het Andes gebergte. Warme, droge dagen en koele nachten zijn perfect voor blauwe druiven zoals cabernet sauvignon en syrah. Voor mooi wit moet het nòg koeler. De werkelijk fantastische Sauvignon Blanc van Koyle komt uit de Paredones wijngaarden, aan de westkant van de Colchagua vallei slechts 9 kilometer van de oceaan. De 'koude' Pacific brengt hier afkoeling in de wijngaard.

Met de lijn Viña Koyle Royale produceert de familie kwaliteitswijnen van biodynamisch geteelde druiven die de optimale expressie van bodem en microklimaat weerspiegelen. De familie beschouwt de biologisch- dynamische wijnbouw als de beste manier om dit doel te bewerksstelligen. Het uiteindelijke doel is om in harmonie met de natuur en door middel van duurzame methoden het proces van de teelt, de productie en het onderhoud van de wijngaarden top kwaliteit wijnen te maken.

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2016 Koyle Costa Sauvignon Blanc

Producent:
Koyle Royale
Artikelnummer:
8511041
Soort:
Wit
Land:
Chili
Regio:
limari valley
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2016
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
8 - 10 c
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
D.O. Colchagua Valley
Smaaktype:
verfijnd en mineralig
Drinken bij:
asperges
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
Sauvignon Blanc

Recent bekeken