2017 Lagrein Tramin

Soort Rood
Land Italië
Druivensoort Lagrein
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 13,45

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2017 Lagrein Tramin

De laatste flessen Lagrein van de oogst 2010. Nu fantastisch op dronk. Gemaakt door één van de beste coöperaties in Italie: die van Tramin in Sud-Tirol (Alto Adige).

Nog nooit kennis gemaakt met deze druif? Dan wordt het hoog tijd. Wordt slechts op een paar plekken in de wereld aangeplant. De meeste Lagrein zien we in Sud-Tirol. Het is een druif die een donkere kleur geeft, enorm geconcentreerd is en veel fruit in zich heeft. Normaal gesproken jong drinken. Soms proeven we een houtlagering, maar in dit geval niet. De wijn moet het van zijn pure fruit hebben en moet daardoor ook licht gekoeld gedronken worden. Na zo'n 3 jaar smaakt een Lagrein op zijn best.

lagrein druiftramin incl. kerk

Wijnhuis: 2017 Lagrein Tramin

logo tramin

Cantina Tramin heeft tegenwoordig 300 leden en is gevestigd in het gelijknamige dorpje Tramin. We zijn hier in het tweetalige gebied Süd-Tirol oftewel Alto Adige, aan de voet van de Dolomieten.

De coöperatie bestaat al sinds 1898 en is opgericht door Christian Schrott, een priester uit Parijs en is destijds begonnen met 30 leden. Inmiddels beslaat het arsenaal aan wijngaarden ruim 250 hectare. Het kwaliteitsniveau van de wijnen is hoog, mede omdat de leden niet per kg druiven betaald krijgen maar naar gelang de grootte en de ligging van hun wijngaarden.

historie Tramin

De wijngaarden liggen hoog, zo tussen de 400 en 850 meter. Koel dus. Dat wordt nog eens versterkt door de koude valwinden die vanuit de bergtoppen over de wijngaarden waaien. Het verschil tussen dag en nacht temperatuur is enorm. Dit effect geeft frisse wijnen met veel spanning  en expressie. Er wordt wel eens gesproken over “gebottelde berglucht” als we het over de wijnen uit Alto Adige hebben.

De productie van de Cantina Tramin is heden ten dage 1,8 miljoen flessen waarvan 25% geëxporteerd wordt.

Willi Stürz is wijnmaker en directeur van de cantina en is in 2004 gekozen als wijnmaker van het jaar door de gezaghebbende uitgave Gambero Rosso. Zowel nationaal als internationaal worden de wijnen van Tramin erkend om hun consistente hoge kwaliteit. Wij zijn er trots op om exclusief voor Nederland de “FIORIS” lijn van hun te kunnen verkopen. We hebben een 7-tal druivensoorten in ons assortiment.

tramin parker

willi stürz

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2017 Lagrein Tramin

Producent:
Tramin
Artikelnummer:
272
Soort:
Rood
Land:
Italië
Regio:
alto adige
Druivensoort:
Lagrein
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2017
Houdbaar tot/met:
2022
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
15
Alcoholpercentage:
12.5
Classificatie:
doc alto adige
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
Breed inzetbaar bij pasta rood vlees wit vlees diverse soorten kazen
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
lagrein

Recent bekeken