2019 Les Jamelles Grenache Rosé

Soort Rosé
Land Frankrijk
Druivensoort Grenache gris
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 8,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2019 Les Jamelles Grenache Rosé

Prachtig zalm-rose van kleur met frisse tonen van klein rood fruit. De smaak is zeer fruitig, verkwikkend met een fijne mineraliteit en heeft een intense afdronk.

Wijnhuis: 2019 Les Jamelles Grenache Rosé

Catherine en Laurent Deluanay, wiens roots in de Bourgogne liggen, maken sinds 1991 samen de wijnen van wijnhuis Les Jamelles. In de Zuid-Franse regio Languedoc beheren deze gepassioneerde wijnmakers een wijndomein in Marseillette, een dorpje dichtbij Carcassonne. Catherine begeleidt verschillende lokale producenten met wie ze een langdurig partnerschap onderhoudt. Het heeft jaren geduurd voordat ze de beste terroirs voor elke druivensoort in de Languedoc gevonden hadden. Vervolgens moesten ze de verschillende producenten overtuigen om samen te werken en karaktervolle, gebalanceerde en complexe wijnen te maken die druif-typisch moesten zijn. Catherine Deluanay is een van de weinige vrouwen die als wijnmaker werkt.

Het geheim van de hoge kwaliteit schuilt in de rijke verscheidenheid van terroirs; sommige zorgen voor fruit, andere voor structuur en rondheid en weer andere voor frisheid. De druiven worden zo mogelijk bij de producenten gevinifieerd onder het toeziend oog en onder supervisie van Catherine en haar team. Er wordt zo gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten om de kenmerken van elke wijn en iedere jaargang zoveel mogelijk te behouden. Als de wijnen zijn geouderd worden de definitieve blends door haarzelf bepaald met als doel de diversiteit van het terroir behouden. Een authentieke collectie van grote klassiekers met daarbij ook verrassende lokale variëteiten die de ontdekking zeker waard zijn zoals de Chardonnay en de Grenache.

Catherine Deluanay van wijnhuis Les Jamelles:

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2019 Les Jamelles Grenache Rosé

Producent:
Les Jamelles
Artikelnummer:
3412021
Soort:
Rosé
Land:
Frankrijk
Regio:
Languedoc
Druivensoort:
Grenache gris
Inhoud (in L):
0.75
Houdbaar tot/met:
2 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
Kurk
Drinktemperatuur:
7
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
I.G.P. Pays d`Oc
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
Gegrild wit vlees salades gevulde groenten pizza Mediterrane gerechten
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
grenache

Recent bekeken