2018 Dom. Martinolles Pinot Noir

Soort Rood
Land Frankrijk
Druivensoort Pinot Noir
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 9,25

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2018 Dom. Martinolles Pinot Noir

 

 

Karkateristiek voorbeeld van een echte Pinot Noir (en die zijn buiten de Bourgogne niet eenvoudig te vinden!). De wijn heeft een kenmerkende lichte  kleur en een bouquet dat aan rood fruit doet denken. De smaak is elegant en licht, geen heftige tannines. Toch een lange afdronk voor een dergelijk type wijn. 

OOK IN MAGNUMS LEVERBAAR!martinolles wijngaarden plus flessen

Wijnhuis: 2018 Dom. Martinolles Pinot Noir

Martinolles (jarenlang in het bezit geweest van de familie Vergnes) ligt in het hart van de Limoux appellation. Het gebied is beroemd vanwege zijn mousserende wijnen (hier is de Méthode Traditionelle uitgevonden en niet in de Champagne!). Maar de resultaten van met name de Bourgogne druiven Chardonnay en Pinot Noir zijn hier verbluffend te noemen. Dat komt door de bodemstructuur van klei en kalk maar ook vooral vanwege de relatieve koelte binnen de Languedoc streek. Op slechts 50 km van de Méditerranée hebben we hier wel degelijk te maken met de wind van de Atlantische Oceaan! Het koelt hier `s nachts behoorlijk af waardoor de druiven niet een “zondoorstoofd” karakter krijgen. De rode en witte Martinolles zijn kleine Bourgognes te noemen. Hun prijzen zijn echter van Languedoc niveau.

Enkele jaren geleden is het bedrijf over genomen door Jean Claude Mas (eigenaar van de Paul Mas groep). En dat heeft zich meteen vertaald in investeringen in de wijngaarden, de vinificatie ruimtes maar bovenal is het terug te vinden in de kwaliteit van de wijnen die met ingang van de jaargang 2011 spectaculair gestegen is.

Sinds enkele jaren eigenaar van wijnhuis Martinolles, Jean Claude Mas:

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2018 Dom. Martinolles Pinot Noir

Producent:
Martinolles
Artikelnummer:
3411029
Soort:
Rood
Land:
Frankrijk
Regio:
Languedoc
Druivensoort:
Pinot Noir
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2018
Houdbaar tot/met:
4 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
14 - 16 c
Alcoholpercentage:
12.5
Classificatie:
Vin de Pays de l`Aude
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
Konijn Pasta salade gerookte kip gevogelte
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
pinot noir

Recent bekeken