1998 Barbaresco Bric Turot Prunotto

Soort Rood
Land Italiƫ
Druivensoort Nebbiolo
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 49,50

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 1998 Barbaresco Bric Turot Prunotto

Magnifieke licht oranje/bruine kleur met nog steeds een rode kern. Gerookte tonen, potloodslijpsel, leer en vanille. Rijke en geconcentreere smaak met zachte tannines. Op dronk tot en met 2015.

Robert Parker 91

Wine Spectator 92

Wijnhuis: 1998 Barbaresco Bric Turot Prunotto

Met een geschiedenis van 100 jaar behoort Wijnhuis Prunotto tot één van de oudste wijnproducenten van Italië. Prunotto is gevestigd in Alba, op gelijke afstand tussen Barolo en Barbaresco op de rechteroever van de rivier de Tanaro. Het wijndomein bevat 60 hectare prachtige en schitterend gelegen wijngaarden in de belangrijkste gebieden.

In 1994 is het wijnhuis Prunotto over genomen door de Antinori familie (bekend van hun topwijnen uit Toscane). De familie zag meteen de enorme potentie van de wijngaarden die in het bezit waren van Prunotto. Het doel is om er het maximale uit te halen en tot een van de belangrijkste producenten in Piemonte te gaan behoren. En dat is gelukt. Eerst met hun Barbera's en hun Roero Arneis en momenteel met hun Barolo's en Barbaresco's.

Prunotto is de eerste producent geweest die het begrip Cru voor enkele van hun wijngaarden in Piemonte gebruikt heeft. Met behulp van de technische en commerciële ervaring van Antinori  produceert Prunotto sindsdien karaktervolle en bijzonder elegante wijnen die zowel in hun jeugd als gerijpt een puur genot zijn. Kijk hier voor het assortiment Prunotto. 

Enkele foto's uit de oude doos: 

 

 

 

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 1998 Barbaresco Bric Turot Prunotto

Producent:
Prunotto
Artikelnummer:
256
Soort:
Rood
Land:
Italiƫ
Regio:
Piemonte
Druivensoort:
Nebbiolo
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
1998
Houdbaar tot/met:
2014
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
16 - 18 c
Alcoholpercentage:
13.5
Classificatie:
doc Barbaresco
Smaaktype:
verfijnd en complex
Drinken bij:
wild rood vlees pittige kazen
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
Nebbiolo

Recent bekeken