swipe
stratheden-whisky-lost-distillery

Stratheden Whisky - The Lost Distillery Company - 46%

Soort -
Land -
Druivensoort -
Inhoud -
Meer kenmerken

€ 63,95

Levertijd:

-

Het verhaal van Stratheden Whisky - The Lost Distillery Company - 46%

Lost Distillery Company

In de afgelopen eeuw zijn bijna 100 Schotse distilleerderijen gesloten en de door deze distilleerderijen geproduceerde whiskies voorgoed verdwenen….Tot nu.

 

De Lost Distillery Company is een onafhankelijk, Schots bedrijf wat whisky wil maken welke smaakt naar de whisky zoals deze werd geproduceerd door legendarische, lang geleden gesloten distilleerderijen.

Aan de hand van historische boeken en archieven van onder meer lang geleden gesloten distilleerderijen en onder leiding van professor Michael Moss van de universiteit van Glasgow worden de belangrijkste componenten die het originele karakter van de betreffende distilleerderij naar voren brachten, terug gehaald.

Inmiddels zijn drie lang geleden gesloten distilleerderijen weer nieuw leven ingeblazen, de Stratheden distilleerderij (in productie van 1829 tot 1926) is daar een van. Daarnaast hebben we ook bottelingen van de Auchnagie distilleerderij (in productie van 1812 tot 1911) en de Gerston distilleerderij (in productie van 1796 tot 1882) in onze shop staan.

Onder deze namen (Auchnagie, Stratheden en Gerston zijn een drietal NAS (no age statement) whiskies gebotteld op 46%. Verrassende, mooie whiskies die smaken naar “long-lost wonders”. Het ontdekken zeker waard!

 

Smaakprofiel

 

Productkenmerken Stratheden Whisky - The Lost Distillery Company - 46%

Producent:
Stratheden
Artikelnummer:
322
Alcoholpercentage:
46
Bottelaars:
The Lost Distillery Company

Recent bekeken