swipe
the-lost-distillery-company-whisky-jericho

The Lost Distillery Company Whisky – Jericho

Soort -
Land -
Druivensoort -
Inhoud -
Meer kenmerken

€ 73,95

Levertijd:

-

Het verhaal van The Lost Distillery Company Whisky – Jericho

The Lost Distillery Company – Jericho

In de afgelopen eeuw zijn bijna 100 Schotse distilleerderijen gesloten en de door deze distilleerderijen geproduceerde whiskies voorgoed verdwenen….Tot nu.

De Lost Distillery Company is een onafhankelijk, Schots bedrijf wat whisky van verloren tijden wil reproduceren. Aan de hand van historische boeken en archieven van lang geleden gesloten distilleerderijen worden de belangrijkste componenten die het originele karakter van de betreffende distilleerderij naar voren brachten, terug gehaald.

Inmiddels is de vierde knop aan de boom tot bloei gekomen. Onder de naam “Jericho” wordt de whisky van de Jericho Distillery weer tot leven gewekt. Deze distilleerderij werd in 1822 opgericht in een afgelegen vallei in de buurt van Insch in Aberdeenshire en bleef tot een overname in 1883 onder de naam “Jericho” opereren waarna ze werd gewijzigd in Benachie. Het laatste vat Benachie werd geledigd tijdens een bruiloft in de oude boerderij aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog  - nu is de smaak van de Jericho/Benachie distilleerderij weer tot leven gewekt en heeft de whisky slechts gerijpt op voormalig sherryvaten, zoals alle bij Jericho geproduceerde whisky.

De tonen van gerstemout, donker en gedroogd fruit en een vleugje turf kenmerken de neus. In de smaak rolt het donkere fruit verder, ondersteund met tonen van heide en turf.

Smaakprofiel

 

Productkenmerken The Lost Distillery Company Whisky – Jericho

Artikelnummer:
352
Alcoholpercentage:
46
Inhoud (cl):
70
Bottelaars:
The Lost Distillery Company
Cask Type:
Sherry

Recent bekeken