2016 Toma Blanco

Soort Wit
Land Spanje
Druivensoort Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 4,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2016 Toma Blanco

De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst om de frisheid te bewaren. Na een koele vergisting op roestvrijstaal ontstaat een frisse speelse wijn waarin een groenige kruidigheid, appel, citrus en wat exotisch fruit domineren.

Een overzicht van de uitgestrekte wijngaarden (1.000 ha!) :

Wijnhuis: 2016 Toma Blanco

Het wijngebied La Mancha bevindt zich in hartje Spanje ten zuiden van Madrid en maakt deel uit van de wijnregio Castilla- La  Mancha. Het wijngaard areaal betreft 190.000 ha en is de afgelopen jaren sterk gerenoveerd dankzij subsidies van de Europese Unie. Wijngaarden werden gerooid of herplant met jonge druivenstokken en de wijnkelders ondergingen ingrijpende technische moderniseringen. De eerste wijngaarden van de Lozano familie werden aangeplant in 1853. In 1920 werd de eerste wijnmakerij gebouwd, met de visie wijn uit de eigen wijngaarden te gaan verkopen.

Bij de familie Lozano gaat traditie hand in hand met de modernste inzichten op het gebied van duurzaamheid, respect voor de natuur en vinificatie. Bodegas Lozano heeft rassen druiven die kenmerkend zijn voor La Mancha en daarnaast ook andere rassen die perfect zijn aangepast aan het land, om elke wijn zijn eigen speciale persoonlijkheid te geven. Door het extreme klimaat in La Mancha komen hier veel minder ziektes voor dan elders in Spanje. Wat inhoudt dat hier ook minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn! 

Met de TOMA serie levert Lozano het resultaat van de eerder genoemde vernieuwingen. Wijnliefhebbers die voor een mooie prijs lekkere wijnen willen drinken doen met deze TOMA serie de juiste aankoop. Met gebruik van moderne vinificatie methoden, subtiel gebruik van eikenhouten vaten en roestvrijstaal worden fantastische, frisse en speelse wijnen geproduceerd. 

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2016 Toma Blanco

Producent:
Lozano
Artikelnummer:
7111030
Soort:
Wit
Land:
Spanje
Regio:
La Mancha
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2016
Houdbaar tot/met:
2 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
Schroefdop
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
D.O. La Mancha
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
Zomerse salades olijven zeevruchten
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
sauvignon blanc verdejo

Recent bekeken