2017 Toma Rosado

Soort Rosé
Land Spanje
Druivensoort Tempranillo
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 4,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2017 Toma Rosado

Voor nog geen 5 euro zo'n heerlijke sappige rosé uit het land van Don Quichot. Strak-droog, veel fruit (aardbei en framboos), de klasse van de Tempranillo druif is goed te proeven. Ideale terras wijn.

Een overzicht van de uitgestrekte wijngaarden (1.000 ha!) :

Wijnhuis: 2017 Toma Rosado

Het wijngebied La Mancha bevindt zich in hartje Spanje ten zuiden van Madrid en maakt deel uit van de wijnregio Castilla- La  Mancha. Het wijngaard areaal betreft 190.000 ha en is de afgelopen jaren sterk gerenoveerd dankzij subsidies van de Europese Unie. Wijngaarden werden gerooid of herplant met jonge druivenstokken en de wijnkelders ondergingen ingrijpende technische moderniseringen. De eerste wijngaarden van de Lozano familie werden aangeplant in 1853. In 1920 werd de eerste wijnmakerij gebouwd, met de visie wijn uit de eigen wijngaarden te gaan verkopen.

Bij de familie Lozano gaat traditie hand in hand met de modernste inzichten op het gebied van duurzaamheid, respect voor de natuur en vinificatie. Bodegas Lozano heeft rassen druiven die kenmerkend zijn voor La Mancha en daarnaast ook andere rassen die perfect zijn aangepast aan het land, om elke wijn zijn eigen speciale persoonlijkheid te geven. Door het extreme klimaat in La Mancha komen hier veel minder ziektes voor dan elders in Spanje. Wat inhoudt dat hier ook minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn! 

Met de TOMA serie levert Lozano het resultaat van de eerder genoemde vernieuwingen. Wijnliefhebbers die voor een mooie prijs lekkere wijnen willen drinken doen met deze TOMA serie de juiste aankoop. Met gebruik van moderne vinificatie methoden, subtiel gebruik van eikenhouten vaten en roestvrijstaal worden fantastische, frisse en speelse wijnen geproduceerd. 

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2017 Toma Rosado

Producent:
Lozano
Artikelnummer:
7011001
Soort:
Rosé
Land:
Spanje
Regio:
La Mancha
Druivensoort:
Tempranillo
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2017
Houdbaar tot/met:
2 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
Schroefdop
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
D.O. La Mancha
Smaaktype:
licht en fruitig
Drinken bij:
Tapas Peppadews Torreon Serano ham pikante pincho`s
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
tempranillo

Recent bekeken