2016 Umathum Zweigelt

Soort Rood
Land Oostenrijk
Druivensoort Zweigelt
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 17,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van 2016 Umathum Zweigelt

Wat valt hier nog over te zeggen? Louter superlatieven. Zweigelt op zijn best. Fruit, fruit, fruit. Wel degelijk houtgebruik (grote foeders) maar absoluut niet merkbaar. En zo hoort het. Kersen, frambozen, goede bite, enorme sappigheid met evenwichtige tannines. Compleet harmonieuze wijn. 2011 was in Burgenland een fantastisch geslaagd jaar.

Bijzonder is ook de sluiting van de fles. Geen kurk of schroefdop maar de zgn. "vino lock" van glas.

Wijnhuis: 2016 Umathum Zweigelt

Wijnhuis Umathum, dat onder leiding staat van Josef Umathum, zit in Frauenkirchen vlakbij de Neusiedlersee. We hebben het dan over het gebied Burgenland, ten zuid oosten van Wenen. De familie Umathum settelde zich in deze regio in de periode van Maria-Theresa in de 18e eeuw. Tot aan de begin jaren 70 van de vorige eeuw leverde de familie haar geoogste druiven aan coöperaties, maar begon vanaf toen zelf met het produceren van wijnen. Vanaf 1985 staat Josef Umathum aan de leiding van dit wijnhuis. Een klein gedeelte van de druiven voor de basiswijnen koopt hij bij vaste relaties. Verder werkt hij biologisch. Op termijn wil hij zelfs bio-dynamisch gaan werken. 

Bestaat er een betere Zweigelt producent in Oostenrijk? We vragen het ons telkens weer af. Elke keer weer als we een flesje van zijn 'meest simpele' Zweigelt open hebben getrokken, merken we dat ie binnen een mum van tijd weer leeg is. Internationaal wordt Josef Umathum 'Mr. Zweigelt' genoemd en dat zegt genoeg! Wij hebben voor u de volle, intense Oostenrijkse wijn Umathum Zweigelt. 

Josef Umathum en zijn wijnkelder:

Smaakprofiel

 

Productkenmerken 2016 Umathum Zweigelt

Producent:
Umathum
Artikelnummer:
5411001
Soort:
Rood
Land:
Oostenrijk
Regio:
Burgenland
Druivensoort:
Zweigelt
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2016
Houdbaar tot/met:
4 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
vino lock
Drinktemperatuur:
15 - 17
Alcoholpercentage:
12.5
Classificatie:
Burgenland
Smaaktype:
vol en intens
Drinken bij:
wildgerechten rood vlees pasta`s knapperige gerechten
Levertijd:
1 a 2 werkdagen

Recent bekeken