ONLINE 5 + 1 GRATIS Zinio Rioja Reserva

Soort Rood
Land Spanje
Druivensoort Tempranillo
Inhoud 0.75
Meer kenmerken

€ 24,95

Levertijd:

1 a 2 werkdagen

Het verhaal van ONLINE 5 + 1 GRATIS Zinio Rioja Reserva

Voor Rioja Reserva begrippen een wijn met veel fruit, goed gedoseerd hout en niet tè veel vanille (oorzaak Amerikaans eiken). Zachte zalvende tannines, kruiderijen, leer, tabak. Nu mooi op dronk.

Zinio wijngaarden in de herfst.

Wijnhuis: ONLINE 5 + 1 GRATIS Zinio Rioja Reserva

Het was in 1986 dat 170 wijnproducenten besloten hun eigen wijnen te gaan maken in een op te richten coöperatie en in hun eigen nog te bouwen wijnbedrijf. Tot dat moment was het heel gebruikelijk dat de opbrengsten (in druiven wel te verstaan) van deze mensen naar de grote wijnhuizen gingen. De naam ging luiden: Bodegas Patrocinio. Gekozen werd voor het dorpje Uruñuela in het Rioja Alta gebied. Tegenwoordig is er meer dan 500 hectare in eigen bezit en wordt er meer dan 8 miljoen liter wijn verkocht. Met gebruik van zeer geavanceerde middelen zoals GIS en FOSS worden gegevens in kaart gebracht over de status van de wijngaarden zoals leeftijd stokken, groeimethoden, aanvang snoei- en oogstijd en wordt de kwaliteit van de druiven bewaakt door het meten van 35 parameters zoals Ph-waarde, totale zuurgraad, en polyfenolen. Met deze database heeft de wijnmaker informatie beschikbaar waarop per wijngaard de juiste beslissingen genomen kunnen worden om de beste kwaliteit druiven te oogsten.

Onder de lijn Zinio worden uiterst moderne Rioja wijnen geproduceerd. De focus lijkt meer op gezond fruit te zijn gericht in plaats van de lang gelagerde wijn die teveel eikenhout heeft gezien. Dus nieuwe focus zien we graag. Door middel van de allernieuwste technieken (satellieten bepalen waar en wanneer geoogst wordt!) is het exact mogelijk de druiven in optima forma binnen te krijgen. Dit resulteert in de verschillende Zinio wijnen waaronder de Zinio Blanco, die licht en fruitig is.

De vatenkelder en de van de modernste apparatuur voorziene bodega:

Smaakprofiel

 

Productkenmerken ONLINE 5 + 1 GRATIS Zinio Rioja Reserva

Producent:
Patrocinio
Artikelnummer:
7205001
Soort:
Rood
Land:
Spanje
Regio:
Rioja
Druivensoort:
Tempranillo
Inhoud (in L):
0.75
Houdbaar tot/met:
10 jaar na oogstjaar
Kurk/Dop:
Kurk
Drinktemperatuur:
17-19
Alcoholpercentage:
14.5
Classificatie:
D.O.C. Rioja
Smaaktype:
zacht en soepel
Drinken bij:
Gestoofd vlees wild oude kaas
Levertijd:
1 a 2 werkdagen
Druivensamenstelling:
tempranillo

Recent bekeken